Ragdollcattery

Crazy about You

5 juli 2022
Het gaat goed met de vijfling van Meeka. Voor één leuk seal mitted katertje en een seal mitted poesje zoeken we nog nieuw personeel. De kittens van Gigi zijn inmiddels allemaal uitgevlogen en Gigi geniet heerlijk van de rust in huis.


16 juni 2022

Inmiddels hebben alle kittens van Gigi een goed huisje gevonden. Alleen vier ukkies van Meeka zoeken nog even verder. Ze zijn natuurlijk ook nog heel erg jong en mogen pas eind augustus/begin september verhuizen. 

Het kleine grut is echt enorm genieten. Ze beginnen nu af en toe de "spannende" wereld buiten de werpkist te ontdekken en komen hier dan onze andere katten tegen. Altijd grappig om te zien dat "groten" deze kleintjes stiekem heel erg eng vinden.

9 juni 2022

We zoeken nog voor 1 dametje van het nestje van Gigi een goed huisje. Daarnaast gaat het gelukkig goed met de vijfling van Meeka. Het is echt genieten.

24 mei 2022
Op 20 mei is Meeka bevallen van een groot aantal kittens. Helaas hebben ze het niet allemaal gered, ondanks dat wij ons hiervoor enorm hebben ingezet. Ook werd Meeka erg ziek. Momenteel groeien de overgebleven vijf kittens goed en gaat het met Meeka ook weer goed. 
Het blijft enorm verdrietig wanneer een kitten het niet redt, maar het belangrijkste is natuurlijk dat de moederpoes het haalt. Heb je interesse in een kitten, neem dan even contact met ons op.

De kittens van Gigi hebben inmiddels hun eerste enting alweer gehad en zijn ze ruim de 1200 gram gepasseerd.

2 mei 2022
Zoals gewoonlijk ben ik slecht in het updaten van de website. Iedere keer neem ik mij voor om het netjes bij te houden, maar helaas laat dat vaak te wensen over.
Op 20 maart zijn Gigi en Wall-e de trotse ouders van drie kittens geworden. Twee poesjes en één katertje. Neem een kijkje op onze kittenpagina om te kijken of er nog iets beschikbaar is.
Verder is het leuk om te vertellen dat Meeka ook zwanger is van Wall-e. Hopelijk gaat het dit jaar allemaal wat soepeler dan vorig jaar.

9 juli 2021
Meeka is bevallen van 3 prachtige dames, helaas heeft eentje het niet mogelijk halen. Eén dame heeft al een goed huisje gevonden. De andere dame houden we voorlopig in optie om te kijken hoe zij zich verder ontwikkeld.

18 mei 2021
Gigi en Wall-e hebben drie prachtige kittens gekregen een tweetal weken geleden. Het gaat enorm goed met de drie mannetjes. Alle kittens hebben al een goed huisje gevonden. 
Gelukkig is onze seal point dame ook zwanger, maar dat duurt nog wel een viertal weken.


11 mei 2021
Het is al ruim een half jaar geleden dat deze site is geupdate. Ik moet eerlijk bekennen dat ik mij iedere keer voor neem om de site netjes bij te houden, maar dat het er gewoon niet van komt. 
Door de corona-periode is de vraag naar kittens enorm toegenomen. Dit heb ik ook gemerkt in de vele e-mails die ik heb ontvangen. Ik zie het ook om mij heen, de prijzen schieten enorm omhoog. Momenteel zie ik stamboomloze kittens (zonder geteste ouders) als zijne ragdolls verkocht op diverse sites voor bedragen boven de € 1400,-. Echt enorm bijzonder, echt denk na voor je een ragdoll aanschaft. Ga niet mee in zulke absurde prijzen. Gerenommeerde fokkers vragen minder en dan heb je een kitten met stamboom, geteste ouders, dat gechipt, gevaccineerd en geholpen is.

14 oktober 2020
Wow oktober alweer. Wat is het toch een gekke tijd momenteel. De kittens van Gigi en Wall-e zijn inmiddels allemaal al verhuisd en het is hier weer rustig geworden. We hopen dat Joy binnenkort krols wordt, dan mag ze gedekt worden door Wall-E. Verder hebben we wellicht nog een ander interessant nieuwtje, maar daarover later meer.

19 juli 2020
Het gaat supergoed met de kittens van Gigi. Het lijken op dit moment allemaal seals te zijn. De kater is een bicolor en de poesjes zijn twee mitteds. Voor nu staan ze allemaal in optie. Na onze vakantie gaan we rustig verder kijken hoe/wat.
Gelukkig worden de kittens goed verzorgd door een enorm lief gezin, tijdens onze vakantie, dat lekker in onze woning komt logeren.  

8 juli 2020
Het is inmiddels alweer een week geleden dat Gigi is bevallen van drie prachtige kittens. Het zijn twee poesjes en 1 katertje. Gigi doet het geweldig als moeder. Echt we zijn zo trots.
We zijn een week verder en de oogjes van de kittens gaan al open. Het zal genieten worden de komende weken. 

15 juni 2020
Ik durf het haast niet te typen, maar het is eindelijk zo ver. Gigi is zwanger van Wall-e. Ze verwacht eind juni haar kitten(s). Op dit moment heeft een schattig klein buikje en we hopen dan ook op meer dan één kitten, omdat dit anders wel erg sneu zou zijn.

Het zal de eerste keer zijn voor zowel Wall-e als Gigi.

Wall-e bleek ook Joy succesvol te hebben gedekt, maar we hebben haar kittens helaas verloren. Joy is heel erg ziek geweest en ik denk echt dat we haar bijna hebben verloren. Het was haar leven of dat van de kittens en dan gaat het leven van de moederpoes altijd voor. Gelukkig gaat alles inmiddels weer helemaal goed met haar en proberen we het later gewoon nogmaals. 
Feit is wel dat we na drie jaar eindelijk een kater hebben die weer snapt waar Abraham de mosterd haalt.


22 april 2020

Begon 2020 nog zo positief, helaas heeft dat nieuws zich niet doorgezet. Happy is meerdere malen succesvol gedekt, maar helaas heeft dat niet geresulteerd in een zwangerschap. We hebben haar tot onze spijt zelfs moeten laten castreren. 

Joy bleek ook niet zwanger te zijn. Dit is op zich niet verrassend, omdat Doolittle nog niet succesvol had gedekt. Echter ergens heb je dan toch die hoop dat het gaat lukken. 

Je kunt als mens nog zo graag iets willen, maar de natuur laat zich helaas niet dwingen. 


25 februari 2020

 Ik dacht we gaan de website nu maar even goed bijhouden. Wellicht dat dat iets positiefs brengt voor dit jaar. 

Op 19 februari werd Happy krols. We hebben haar naar Dafi gebracht en tot onze verbazing werd ze de volgende ochtend al gedekt. We gaan nu knetterhard duimen dat ze zwanger is en dat er rond 21 april kittens worden geboren. 
Tot onze verbazing werd op 22 februari Gigi, na een lange tijd, ook krols. Je ziet dit wel vaker dat dit tijdens de winterperiode voor een langere periode stopt. Helaas viel er het een en ander voor tussen ons en de eigenaar van de kater waar ze in juli was geweest. We kregen het aanbod om nog eenmaal op herdekking te komen, maar hadden er geen vertrouwen meer in. Daarom hebben we besloten om niet op dit aanbod in te gaan. 
Onze goede vriendin Saskia bood aan om het met haar kater Doolittle te proberen. Hij is een mooie blue point bicolor, maar heeft nog niet succesvol gedekt. We hebben besloten om dit wel te proberen en haar vandaag daarheen gebracht. 

Bedankt voor je luisterend oor en je aanbod Saskia; je bent een schat.

31 januari 2020
Tja laten we het er maar op houden dat 2019 niet ons jaar was. Wederom geen ragdoll kittens, dus hopelijk wordt 2020 wel ons jaar op dit gebied. 
Gezamenlijk hebben Maaike en ik besloten om Ramzes te laten helpen. Hij begreep het nog steeds niet en maakte ook geen vorderingen op dat gebied. Aangezien we er geen vertrouwen meer in hadden, hebben we hem laten castreren. Hij woont nu bij een geweldig stel als castraat. 

Gelukkig was daar Annouk van cattery All We Need Is, die ons de helpende hand bood. Geheel belangeloos vanuit haar kant. Echt heel bijzonder om mee te maken. Sinds eind 2019 woont Wall-e dus bij ons. 

Wall-e is een prachtige blue point bicolor kater. Vandaag is hij getest via de echo op HCM, PKD en CIN. Alles was goed. 

Op naar een mooi 2020

27 juli 2019
Plotseling was Gigi opeens krols. We hebben haar naar een blue colorpoint kater gebracht. Hij heeft al nakomelingen, dus hopelijk worden er dan ook eind september kittens bij ons geboren.

24 juli 2019
Een late update en het belangrijkste nieuws: nog steeds geen kittens. Ramzes probeert en probeert, maar hij snapt er nog niet zoveel van. We zijn inmiddels andere opties aan het bekijken.
Voor nu eerst aan het genieten van de vakantie.

12 februari 2019
We zijn alweer in 2019 beland. Hopelijk wordt dit een geweldig jaar. 
Inmiddels zijn Joy en Happy gedekt. Als alles goed gaat dan verwachten we begin maart kittens. Het is enorm spannend.
Daarnaast zijn de echo's weer gedaan, dus we kunnen er weer een jaartje tegenaan.