Ragdollcattery

Crazy about You

Onze katten zijn allereerst onze huisdieren en dus absoluut geen fokmachines. Gezondheid en het belang van de poes/kater gaat ten allen tijden voor ten opzichte van het fokken. Een nestje kittens krijgen is enorm leuk en we genieten altijd enorm, maar wat heb je er aan als de moeder eronder lijdt of het niet aan kan of als één van de ouders ziek is. 

De Socialisatie
Socialisatie van onze kittens is enorm belangrijk. Daarom groeien onze kittens op bij ons in de woonkamer waar zij in contact komen met alle dagelijkse bezigheden; stofzuigen, bezoek, geluiden en natuurlijk onze dochters Tessa en Julia.
Het menselijke contact is enorm belangrijk; al vanaf dag 1. Daarom pakken we ze al vanaf de geboortedag veel op, maar wordt er ook lekker geknuffeld, gekamd, gespeeld en ook het zindelijk maken hoort hier natuurlijk bij. 

Door het socialiseren past een kitten zich gemakkelijk aan in de nieuwe omgeving en is het menselijk contact gewend. 
Wel willen we graag benadrukken dat ieder kitten zijn eigen karakter heeft. Zo zijn er kittens die enorm knuffelig zijn en direct vooraan staan, maar er zijn ook kittens die rustiger zijn en even de kat uit de boom kijken. Ook deze kittens zijn net zo bijzonder, lief, speciaal en leuk. 

Gezondheid

Gezondheid vinden wij enorm belangrijk. Daarom testen wij onze ragdolls op HCM, PKD/CIN (via echo). Dit zijn hart en nierziektes. 

In 2007 is er een genmutatie gevonden die HCM kan veroorzaken. Onze ragdolls hebben gelukkig dit gen niet, maar daarnaast is het belangrijk om jezelf te realiseren dat dit maar één van de vele genen is die HCM kan veroorzaken.
Daarom blijft het enorm belangrijk om voor ieder nestje te de ouders via echo op HCM te laten testen bij een specialist. 

We willen graag benadrukken dat wanneer je op zoek bent naar een kitten, het belangrijk is dat de ouders van het kitten voor ieder nest getest worden op deze aandoeningen. 
Je kunt natuurlijk nooit garanderen dat een kat niet ziek wordt, maar het wel zoveel mogelijk proberen te voorkomen. 

Verder testen wij onze katten op kattenaids en leukemie (FIV en FelV). Ze zijn hier allemaal vrij van bevonden. 

Om de kittens en natuurlijk het immuunsysteem een goede start te geven, worden ze op de leeftijd van 9 en 12 weken geënt tegen katten- en niesziekte. Bovendien worden ze, vanaf de leeftijd van 6 weken, regelmatig ontwormd en tegen vlooien behandeld. 
Bij de eerste enting, krijgen de kittens direct een chip. Dit chipnummer wordt tevens vermeld op de stamboom en in het Europese dierenpaspoort.

Onze ragdolls vinden het heerlijk om buiten te zijn. We willen echter niet dat ze los rondlopen met alle gevaren van dien of dat andere mensen hier last van hebben. Daarom hebben we de tuin afgezet, zodat ze lekker naar buiten kunnen, maar het wel veilig is.

Contract/stamboom
Een raskat koop je natuurlijk niet zomaar en ze zijn ook nog eens erg prijzig. We vinden het belangrijk dat wanneer je een kitten bij ons koopt, dit vergezeld gaat met een contract, zodat we van beide kanten weten waar we aan toe zijn. 
Een conceptcontract is altijd bij ons op te vragen, zodat je het op je gemak kunt doornemen. 

Al onze kittens vertrekken met een stamboom. Deze vragen wij aan bij de BCF.

Vroegcastratie
Sinds enkele jaren worden onze liefhebberkittens vroeggecastreerd. Hierop maken we geen enkele uitzondering. Er zijn al genoeg katten op deze wereld gekomen door oeps-nestjes. Kittens voor de fok verkopen wij alleen aan iemand waarin we het volledige vertrouwen hebben en wiens werkwijze overeenkomsten vertoont met die van ons.

De prijs van een kitten
We krijgen regelmatig de vraag hoeveel een kitten nu wel niet kost. Lange tijd hebben we het niet vermeld op onze website, maar we hebben er nu voor gekozen om het wel te doen.
De prijs voor een liefhebberskitten is € 1000,-. Dit is een vaste prijs inclusief alles wat erbij hoort (dus stamboom, entingen, chip, castratie).

Ook horen we vaak dat een kitten met een stamboom vast veel duurder is dan een kitten zonder stamboom. Een stamboom kost echter maar € 10,-. 

Wanneer het zoveel geld scheelt, dan moet men ergens anders op bezuinigd hebben. Daarnaast is niet met zekerheid te zeggen of het welzijn van de poes echt voorop heeft gestaan (deze mag namelijk maar een maximum aantal nestje hebben in een bepaalde periode). Bovendien geeft een stamboom de garantie dat je te maken hebt met een raszuiver kitten.

De prijs voor een kitten voor de fok ligt hoger. We verkopen niet zomaar kittens voor de fok, maar alleen aan fokkers waarin we het vertrouwen hebben en we herkenning terugvinden qua fokbeleid.