Nieuws

Crazy about You

Ragdolls

Februari 2018

Het is alweer 2018; hopelijk een jaar met een drietal nestje. Voor ons een behoorlijk aantal, maar vorig jaar liep niet zoals we hadden gepland. Iets met de natuur die zich niet laat plannen.

Happy is inmiddels krols geweest en op bezoek geweest bij Tobi. Echter we denken dat ze niet zwanger is.

Momenteel is Lillyfee op bezoek bij Basim. Het is even afwachten of dit gelukt is.

Joy mag zodra ze krols wordt op bezoek bij Ramzes.

 

23 juli 2017

Jeetje wat is de tijd snel gegaan zeg. Alle kittens hebben een goed huisje gevonden en daarnaast hebben Marie en Brownie ook nieuw personeel. Het blijft enorm, enorm lastig om een goed huisje te zoeken voor onze oudjes, maar we ontkomen er niet altijd aan. We willen niet te overbevolkt raken en graag doorfokken met dit geweldige ras.

 

Alle kittens zijn ookal geholpen en volgende week verhuizen de eerste alweer. Voor de rest van 2017 hebben we nog twee nesten op de planning staan. Joy mag lekker op bezoek bij de mooie Tobi en onze Sibeer gaat naar een prachtige kater voor een eenmalig nestje. Na dit nestje zal ze geholpen worden en hier lekker blijven wonen als castraat en hopelijk kan onze vriendin hier iets moois uit terugkrijgen. We blijven ragdollfokkers, ondanks dat de sibeer een enorm leuk ras is.

 

17 mei 2017

Twee weken geleden heb ik een update geplaatst en in die twee weken is er een heleboel gebeurd.

De kittens van Marie en Brownie groeien goed. Het zijn drie prachtige mannetjes en qua karakter worden ze iedere dag leuker en leuker.

Daarnaast is Happy op 4 mei bevallen van 6 kittens (5 katers en 1 poes). Helaas verliep de bevalling niet goed en is het een keizersnede geworden. Momenteel heeft Happy niet genoeg melk voor haar kittens en moet ik behoorlijk bijflessen.

De kittens doen het verder allemaal goed en groeien steeds meer. De kleurtjes worden inmiddels ookal zichtbaar en we hebben een tweetal rode/cream katers, zo enorm gaaf.

 

Brownie is vandaag gecastreerd. Hij mag gaan genieten van zijn pensioen. We zoeken voor hem nog een geweldig goed huis. Eén van de kittens van Marie en Brownie zal hier blijven en zijn "opvolger" worden

 

27 april 2017

Marie is op 24 april bevallen van vier kittens. Helaas heeft eentje het niet mogen halen. Op dit moment zijn we heerlijk aan het genieten van de drie mannetjes die het supergoed doen.

 

Happy is rond 2 mei uitgerekend en zal 6 kittens verwachten. Spannende tijd.

 

18 maart 2017

 

Zesdubbel goed nieuws. Marie, Happy, Brownie en Lillyfee zijn weer goedgekeurd voor hun HCM/PKD/CIN scan. Daarnaast verwachten zowel Happy als Marie kittens eind april/begin mei. Het zal dus enorm druk worden, maar ook supergezellig.

 

20-feb-2017

 

Het is al even geleden dat we een update hebben geplaatst, maar er is hier op ragdollgebied dan ook weinig gebeurd. We hebben slechts 1 kitten gehad in 2016 en voor de rest rust gehouden, omdat we nog een kindje verwachtten.

 

Op 12 december is onze tweede dochter, Julia, geboren. We zijn er enorm blij mee en genieten er enorm veel van. Nu Julia alweer ruim 2 maand oud is, komt de planning weer om de hoek kijken. Het zal een druk jaar worden (als de dames meewerken).

 

Allereerst worden Happy, Marie, Lillyfee en Brownie gescand op HCM, PKD en CIN op 16 maart. Marie zit momenteel bij Brownie en we hopen dat het nu eindelijk goed gaat. Het is even afwachten, aangezien Marie vorig jaar behoorlijk ziek is geweest (baarmoederontsteking). Happy mag nog een keer op bezoek bij Eddie en Lillyfee gaat dit jaar naar Mr Boombastic.

 

Heel misschien zal Joy eind van het jaar nog gecombineerd worden met Brownie, maar dat is even afwachten.

 

Kortom plannen genoeg.

 

 

4 aug 2016

Het gaat goed met Joy (het kitten van Happy). We hebben het idee dat ze nog steeds een dame is en dus blijft ze lekker bij ons wonen. Volgend jaar gaan we de combinatie nogmaals herhalen en we zijn daarnaast natuurlijk erg benieuwd hoe Joy gaat uitgroeien.

 

De dekking tussen Brownie en Marie is helaas niet gelukt. We schuiven het dus op naar volgend jaar ivm onze eigen zwangerschap.

 

13 jul 2016

Happy is op 10 juli bevallen van een mooi dametje. Helaas maar één poesje, dus een lief schattig verwend kittentje gaat dit worden. Ze staat momenteel onder optie voor ons.

 

Brownie zijn suprelorin is nog niet helemaal uitgewerkt, want Marie is weer krols geworden vorige week. Hij dekt al wel weer, maar schijnbaar werkt alles nog niet helemaal naar behoren. In goed overleg (ivm onze eigen zwangerschap) hebben we Marie nogmaals bij Brownie gezet. Nu erg duimen dat het lukt. Er staan namelijk al een paar mensen behoorlijk lang te wachten op een kitten, maar het lukt maar niet ;)

 

07 jun 2016

Ja eindelijk weer eens een update met goed nieuws. We verwachten kittens begin juli uit Happy en Eddy Murphy. Happy is bij Eddy op bezoek geweest en ze vonden elkaar erg lief. Ze is zwanger en we zijn enorm blij om eindelijk weer kittens te verwachten.

Daarnaast dekt Brownie eindelijk weer. Nu nog hopen dat het is gelukt. Marie en Brownie hebben het in ieder geval gezellig gehad en als het goed is gegaan dan verwachten we hun nestje begin augustus.

 

Dit zullen onze enige nesten zijn dit jaar. Ons gezin wordt namelijk eind 2016 uitgebreid met een mensenbaby. Onze dochter Tessa krijgt een broertje of zusje en onze aandacht zal daar voorlopig naar uit gaan.

 

In 2017 zullen we het langzaam weer oppakken.

 

28 mrt 2016

Marie is inmiddels krols geweest, maar Brownie vindt haar nog niet interessant genoeg. We hopen snel kittens te verwachten.

Voor Lillyfee hebben we een prachtige kater gevonden. We zijn enorm blij dat de fokker van deze kater een uitzondering maakt voor het geven van een dekking.

 

16 mrt 2016

Vandaag hebben we afscheid genomen van Anastacia.

Ze was onze allereerste ragdoll en de grondlegster van onze cattery.

 

Nooit meer opdringerig gemauw

Nooit meer gezeur om eten (terwijl de bak nog vol brokken zit)

Nooit meer 8 kilo kat op je schoot

Nooit meer die geweldige kopstoten

Nooit meer dat heerlijke geknor

We gaan je missen oma'tje

 

21 februari 2016

Een nieuw jaar met hopelijk alleen maar goed en positief nieuws.

We hopen dit jaar Brownie te laten castreren, omdat we vinden dat hij recht heeft op een lekker castratenleventje. Het leven van een open kater gaat namelijk niet altijd over rozegeuren.

Inmiddels is Marie weer krols geworden en momenteel bij hem op bezoek. We merken dat hij weer wat hormonaal wordt, maar weten niet zeker of de suprelorin al helemaal is uitgewerkt.

 

Voor Happy zijn we op zoek naar een leuke kater. We vinden haar karakter en type zo enorm mooi dat we graag een kitten uit haar bij willen houden.

 

Lillyfee, onze sibeer, wordt ondertussen groter en ondeugender. Wat is het toch een superleuk ras. Enorm aanhankelijk, nieuwsgierig, ze gaan goed samen met de ragdoll, maar zijn flink wat ondeugender haha.

De fokker van Lillyfee heeft gevraagd of we haar eenmalig open willen houden voor een nestje. Dit willen we graag doen. Voor haar hebben we dan ookal een prachtiger kater gevonden, maar wie dat is blijft nog even een geheimpje.

 

16 juni 2015

Allereerst het leuke nieuws. We hebben voor alle kittens een nieuw huisje gevonden en in augustus komt er een nieuwe dame bij ons wonen.

 

Daarna het slechte nieuws. Gisteren hebben we Stricia moeten laten inslapen. Een klap; zo onverwacht en snel. We missen dr nu al enorm. Saskia bedankt dat je deze bijzondere dame aan ons hebt gegeven.

 

25 mei 2015

Inmiddels zijn de kittens alweer 4 weken oud en beginnen hun eerste hapjes te nemen. De kattenbak wordt nog gebruikt als slaapplek, maar dat zal ook snel gaan veranderen.

Inmiddels zoeken we nog maar voor één katertje een nieuw huisje. Tis een lekker manneke wat met zijn neus vooraan staat en zeg nu zelf is het geen dropje:

 

18 mei 2015

Pfff wat gaat het snel. De kittens zijn alweer 3 weken oud en hobbelen door de werpkist. Af en toe zie ik er eentje voorzichtig smikkelen aan wat brokjes. Momenteel staan 5 kittens in optie. Voor 1 katertje zoeken we nog een nieuw huisje.

Sassy is verhuisd naar een ander huisje en we hopen dat ze daar heerlijk oud kan worden.

 

11 mei 2015

De kittens zijn alweer 2 weken oud en doen het supergoed. De zwaarsten wegen al ruim 300 gram, de kleinste (flessebaby) weegt ookal bijna 250 gram. De oogjes zijn open en ze beginnen al wat rond te waggelen.

 

Sassy is inmiddels ook geholpen. We balen enorm, maar gezondheid voor alles. Ze bleek erg veel last van haar hormonen te hebben en daarnaast was er iets met haar baarmoeder.

 

2 mei 2015

Het gaat goed met de kittens. Ik heb van de week moeten flessen, omdat Marie ziek werd en één van de kittens ook. Gelukkig gaat alles nu goed en groeien ze. Ik zal voorlopig nog wel moeten blijven bijvoeden met de fles, maar ach dat vind ik stiekem niet zo heel erg.

 

De geslachten zijn ook bekend. Het zijn 5 katertjes en 1 poesje. Het poesje blijft, voor 3 van de katertjes zoeken we nog een goed huisje.

 

28 april 2015

We hebben een drukke week achter de rug. Als eerste het goede nieuws:

Marie is 26 april bevallen van 6 kittens. Geslachten zijn nog onbekend.

Indigo is geholpen en hij is enorm aan het eten. Superfijn om te zien dat hij nu al behoorlijk is aangekomen en dat hij dus (ondanks de jonge leeftijd) best wel last van zijn hormonen heeft gehad.

 

19 april 2015

Helaas is Sassy niet zwanger. We wachten tot ze weer krols gaat worden.

Marie is echt enorm dik. We wachten met spanning op haar kittens en hopen dat alles goed gaat.

 

Aanstaande woensdag gaan we Indigo laten helpen. Ondanks zijn mooie profiel/oogkleur en oortjes, vinden we niet dat hij zich zo ontwikkeld als we hadden gehoopt. Hij is superlief, maar hij blijft klein en één van de belangrijkste punten vinden wij de grootte.

 

19 maart 2015

Marie is zwanger; ze heeft prachtige rode tepeltjes. Ze is uitgerekend rond 26 april. Daarnaast is Sassy ook krols geworden. Als alles goed gaat dan is zij uitgerekend halverwege mei.

 

22 februari 2015

Marie is krols geworden en vandaag gedekt door Casper. Als alles goed gaat verwachten we kittens rond 26 april 2015.

 

31 januari 2015

We hebben moeten besluiten om Caprice te laten steriliseren. Vandaag is ze verhuisd naar José. We hopen dat ze daar lekker oud en verwend mag gaan worden.

Daarnaast hebben we de moeilijke beslissing genomen om Barbie te laten gaan. Barbie voelde zich al een tijdje niet op dr gemak, maar we zijn zo enorm aan dr gehecht. We wilden haar niet laten gaan, maar dit is ook niet eerlijk tov haar.

Barbie zal op 7 februari dan ook verhuizen naar een superleuk gezin.

 

4 januari 2015

Het nieuwe jaar is alweer begonnen en hopelijk een jaar dat ons vele verassingen en nieuwtjes gaat brengen.

 

9 december 2014

Mensen die al eens eerder op onze website zijn geweest is het al opgevallen. We hebben behoorlijk wat veranderd aan de website (nieuwe kleur, nieuw uiterlijk). Een erg lastige beslissing, omdat we de oude erg mooi vonden, maar die was niet goed op een mobieltje te bekijken.

 

Oktober 2014

We hebben de kans gekregen een enorm lieve 100% traditionele ragdoll een huisje te geven. Dit konden we natuurlijk niet voorbij laten gaan. Jipsiglenn Casper is een lilac mitted kater.

 

Alle kittens zijn inmiddels alweer verhuisd naar hun nieuwe eigenaren. Hier breken ook spannende tijden aan.

Na het overlijden van Tony hebben we lang nagedacht wat we wilden en opeens was daar een prachtige Sibeer. Roy was direct verliefd en als alles goed gaat komt halverwege oktober Stricia bij ons wonen. Stricia komt bij onze goede vriendin en tevens goede fokker Saskia vandaan. Voor meer informatie over haar cattery zie de linkenpagina van onze website en neem een kijkje.

Daarnaast is Leila moeder geworden van 5 prachtige kittens. Voor één van de kittens zoeken we nog een huisje. Een lilac mink katertje zal bij ons komen te wonen om bij te dragen aan de erkenning van de mink/sepia in Nederland. Brownie doet voorlopig niets, omdat we suprelorin hebben laten zetten.