Werkwijze

Crazy about You

Ragdolls

Op deze pagina willen we graag wat meer duidelijkheid scheppen over een aantal dingen in onze cattery.

 

Ten eerste willen we graag aangeven dat onze katten onze huisdieren zijn en dus absoluut geen fokmachines. Dit betekent dat gezondheid en het belang van de poes/kater ten allen tijden voor het krijgen van een nestje gaat. Een nestje kittens kan heel erg leuk, spannend en grappig zijn, maar wat heb je er voor een plezier aan als moeder er onder lijdt of het niet aan kan.

 

 

Verenigingen

We zijn fokkerlid bij de BCC, een onafhankelijke vereniging, en vragen onze stambomen hier ook aan. De BCC staat ons altijd netjes te woord en we kunnen met al onze (soms ook domme) vragen bij hen terecht.

 

Verder zijn wij aangesloten bij de Ragdoll Vereniging Nederland. Zij hebben als rasclub gezondheid en eerlijkheid mbt het ras hoog in het vaandel. Zij dragen uit dat testen belangrijk is en bemiddelen alleen maar kittens uit geteste ouders.

 

 

De socialisatie

De socialisatie van onze kittens is erg belangrijk. Daarom groeien onze kittens op in de woonkamer waar zij in contact komen met alle dagelijkse bezigheden; stofzuigen, bezoek, geluiden en natuurlijk onze dochters Tessa en Julia. Menselijk contact is vanaf dag 1 enorm belangrijk, want iedereen wil toch een sociaal kitten? Daarom worden ze natuurlijk veelvuldig geknuffeld (dat is natuurlijk makkelijk werk), maar ook het wassen, kammen en zindelijk maken zijn belangrijke taken.

Door het socialiseren past een kitten zich gemakkelijker aan in een nieuwe omgeving en is het menselijk contact gewend. We willen graag benadrukken dat ieder kitten zijn eigen karakter heeft, zo zijn er kittens die enorm knuffelig zijn en direct op mensen afrennen. Er zijn ook kittens die wat rustiger zijn en eerst even de kat uit de boom kijken. Deze kittens zijn net zo lief, speciaal en leuk als de brutalere.

 

 

Gezondheid

Gezondheid vinden wij enorm belangrijk. Daarom testen wij, jaarlijks, onze katten op HCM, PKD/CIN. Voor meer uitleg over deze aandoeningen, verwijzen we graag naar het kopje gezondheid. Toch willen we hier nogmaals benadrukken dat het van belang is dat de ouders van het kitten ieder jaar getest worden voor deze aandoeningen. We kunnen natuurlijk nooit garanderen dat een kat niet ziek wordt, maar het wel zoveel mogelijk proberen te voorkomen.

 

In 2007 is er een mutatie gevonden die HCM kan veroorzaken. Verder testen wij onze katten op kattenaids en leukemie (FIV en FelV). Ze zijn ze hier allemaal vrij van bevonden.

 

Om de kittens en natuurlijk het immuunsysteem een goede start te geven worden ze op 9 en 12 weken geent tegen katten- en niesziekte. Bovendien worden ze, vanaf de leeftijd van 4 weken, regelmatig ontwormd en tegen vlooien behandeld. Met 9 weken worden de kittens tevens gechipt, zodat hun chipnummer vermeld wordt op de stamboom en in hun dierenpaspoort.

 

 

Contract/stamboom

Een raskat koopt u natuurlijk niet zomaar en ze zijn ook nog eens prijzig. We vinden het belangrijk dat wanneer u een kitten bij ons koopt, dit vergezeld gaat met een contract, zodat zowel de koper als de fokker weten waar ze aan toe zijn. U kunt het contract altijd bij ons opvragen, zodat u het eens op uw gemak door kunt kijken en het er met ons over kunt hebben.

 

Al onze kittens vertrekken met een stamboom van de BCC.

 

Vroegcastratie

Al onze kittens worden sinds enkele jaren vroeggecastreerd. Hierop wordt geen enkele uitzondering gemaakt. Kittens voor de fok verkopen wij alleen aan iemand waarin we alleen aan fokkers waarin we het volledige vertrouwen hebben en wiens werkwijze overeenkomsten vertoont met die van ons.

 

Prijs van een kitten

We krijgen met regelmaat de vraag hoeveel een kitten nu wel niet kost.

De prijs voor een liefhebberskitten is € 850,-. Dit is een vaste prijs inclusief alles wat erbij hoort (dus stamboom, entingen, chip, castratie).

 

Soms denken mensen dat een ragdoll zonder stamboom veel goedkoper is dan een ragdoll met stamboom. We willen graag benadrukken dat een stamboom slechts 10 euro kost, omdat we regelmatig de vraag krijgen wat een kitten kost zonder stamboom.

Wanneer het zoveel geld scheelt, dan, moet men ergens anders op bezuinigd hebben en bovendien geeft een stamboom de garantie dat je te maken hebt met een rasecht kitten.

 

De prijs voor een kitten voor de fok ligt hoger. We verkopen niet zomaar kittens voor de fok, maar alleen aan fokkers waarin we veel herkenning vinden qua fokbeleid.