Nederlands

Crazy about You

Ragdolls

Welkom op de website van onze cattery.

 

Wij zijn Annelies en Roy en wij wonen samen met onze dochters Tessa en Julia en onze ragdolls in Steenwijk.

Het is alweer een hele tijd geleden, maar in 1999 zagen we de ragdoll voor het eerst op tv. Groot, lief, nieuwsgierig en die prachtige blauwe ogen, tja de keuze was snel gemaakt.

We zijn op zoek gegaan naar een goede fokker en in 2003 kwam onze eerste ragdoll (Anastacia) bij ons wonen. Het is niet bij 1 ragdoll gebleven, want al hetzelfde jaar kwam Mowgli* bij ons wonen en sindsdien volgden er nog meer.

 

Onze katten zijn onze huisdieren en maken deel uit van ons gezin. Ze wonen dus bij ons in huis en kunnen (bijna) overal komen. Kooien vinden we echt niet kunnen, daar zijn ze ons veel te lief voor. Onze ragdolls komen ook buiten in onze afgezette tuin.

 

Wij fokken af en toe een nestje waarvoor we de allerbeste blikopeners in ter wereld zoeken. Bij het fokken komt een heleboel kijken, hoewel we veel reacties van mensen krijgen die denken dat dit wel mee zal vallen. Het is onze hobby, maar we willen het verantwoord doen en de gezondheid van onze ragdolls gaat natuurlijk voor alles. We testen onze katten jaarlijks op HCM, PKD/CIN, FIV en FelV. Tevens zijn onze ragdolls normaal getest op de HCM-DNA mutatie. Meer over deze aandoeningen kunt u lezen op de pagina gezondheid (onder het kopje informatie).

 

 

We hopen dat u geniet van onze website. Mocht u meer informatie willen of een vraag hebben, dan kunt u ons altijd een e-mail sturen of een telefoontje plegen.

 

Groetjes Annelies, Roy, Tessa, Julia & de raggies